Örgülerde Kullanılan Tığ Şişleri - HOBİ İP DÜNYASI

Örgülerde Kullanılan Tığ Şişleri

Merhaba Arkadaşlar,

   Örgü örmek için 2 temel malzemeye ihtiyaç vardır. Biri örgü ipi diğeri ise örgü şişi. Günümüzde pek çok şiş çeşidi bulunmaktadır.
   Genellikle örgü sevenlerin akıllarındaki sorular ise şöyledir; hangi iplikle kaç numara şiş kullanılmalı ve hangi şiş çeşidi bana göre? Örgü örmeye başlarken önce ip sonra şiş tercihi yapmak doğrudur.
   gelin sizlerle bunlara bir göz atalım.

           
Ahşap Şişler
   Ahşap şişler pürüzsüz ve yumuşacık örgüler yapmanızı da sağlar. Örgü örmeye yeni başlıyorsanız bambu örgü şişleri ile başlamanızı önemle tavsiye ederiz. Bambu şişlerde örgü ipi çok kaymaz. Örgüye yeni başlayanların en sık karşılaştığı sorun budur.

Plastik Şişler
   Örgüye yeni başlayanlar ve örgü hobisine henüz çok yatırım yapmak istemeyenler için plastik şişler harika bir seçim olabilir. Plastik şişler hafif ve esnek yapısı ile pürüzsüz bir örgü sunar. Plastik şişleri çok büyük örgüler, torbalar, bez halılar örerken de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Metal Şişler
    Metal örgü şişleri çoğunlukla alüminyumdan üretilir, ancak pirinç veya nikelden de yapılabilir. Metal şişler ahşap veya plastik muadillerinden daha dayanıklıdır. Metal şişlerin ilmek yakalama eğilimi daha fazla ve kolaydır. Pürüzsüz örgüler sağlar. Daha deneyimli örgü örücüler metal şişleri tercih eder, çünkü daha hızlı ilerleme şansı verir. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar